Pris pr. stk. kr. 65,00

Laminerede produkter

At træ er lamineret betyder, at det er sammenlimet. Jeg benytter denne teknik til at lime træ med forskellig farve sammen i stave . Når det herefter drejes vil den form jeg drejer emnet i bestemme et mønster. Se galleriet for at se flere eksempler.

barkkantskål

ovale emner.

Ved at benytte en særlig teknik når jeg drejer kan jeg opnå at resultatet fremstår som ovalt. Jeg benytter denne teknik til flere forskellige skåle og fade. Særlig benytterr jeg det til de skåle som Herford Beefstuw benytter til brødbakke på deres standardbord. Se flere eksempler i galleriet.

Barkkant Skåle.

Denne teknik, hvor man drejer ind i træet gennem barken, og lader en kant af barken blive på det færdige resultat ,benytter jeg til at lave nogle skåle med et særligt rustikt udtryk. Der kan benyttes mange forskellige træsorter, men eg  og falsk akacie er mine foretrukne træsorter. Man benytter samme metode når man drejer i en knude. Se flere eksempler i galleriet.

Bordlamper m. skærm.

Alle mine lamper er lavet lamineret med to slags træ, Hvis det ønskes kan der bestilles i kun en træsort. Lamperne er monteret med ledning, fatning og stik.  Lampeskærmen følger også med i en i en farve, der matcher træet. Skærmene er japanpapir med indvendig plast lag, der beskytter papiret. 

Dyr

Ved at benytte forskellige dreje teknikker og  sætten eller  flere drejede elementer sammen, enten ved at lime dem sammen eller ved  at forbinde dem med tappe, kan man udforme træet så det tager form af eksempelvis dyr. Siden 1960 har jeg fremstilllet forskellige dyr i træ alene ved at benytte trædrejning. . Det er stadig muligt at købe disse figurer både her og i min fysisket. butik i Bogense. Se flere eksempler i galleriet.. 

firkantede emner

Det er selvfølgelig ikke muligt at dreje , så resultatet bliver firkantet, men firkantede eller kvadratiske former kan godt indgå i udformningen af et emne. Her er et saltkar, som er drejet ind i en firkantet klods. I galleriet findes flere eksempler på denne teknik.

Lysestager

Disse lysestager har jeg lavet i over 50 år. De blev oprindeligt lavet til "Den Permanente", en meget eksklusiv og serieøs udstilling i København, som mange udlændinge valfartede til. Stedet er for længst lukket, men jeg er fortsat med at dreje lysestagerne, som rent faktisk var de første såkaldte "tulipanstage". Den drjes i mange størrelser fra 20 cm til 60 cm i højden og i flere træsorter. se dem i galleriet.

fad

Det klassiske fad, kan bruges som frugtfad eller blot til pynt.

Dette fad har en diameter på hele 38 cm. Det er drejet i ask med brunkerne, dvs. at træet har en meget mørk midte, som designes ind ved udarbejdelsen af formen. Dette giver samtidig en spændning i træet som gør fadet ovalt, med tiden.

Bowl

For at gøre en skål mere rummelig, kan den udhules konkavt. Dette giver samtidig en smuk og spændstig form, der minder meget om den karakteristiske bowl. Men det er en tidskrævende process, og der skal bruges en sikker hånd når der drejes.

Med den rette afsluttende behandling, kan sådanne træskåle endda bruges til servering af varme retter, med og uden væde.

Se flere eksempler i galleriet.

Per Froholdt | Vestre Havnevej 23, 5400 Bogense - Danmark | Tlf.: 64741180 | per@froholdt.dk